Jonas Kjeldgaard-Sørensen: Mellem strandede hvaler og poserende modeller

Mellem strandede hvaler og poserende modeller

Jonas Kjeldgaard Sørensen

06.03.2015-27.03.2015

Jonas Kjeldgaard Sørensen om sin praksis:

“I en grundlæggende undersøgelse af kroppens medpart og modspiller i de objekter, den navigerer i forhold til, bliver samtalen ført gennem kroppen, hvor genstande bliver ting i et performativt rum mellem performeren og beskueren.

Moritz Schreber, J.P. Müller, Kaptajn Jespersen og Niels Bukh er alle navne på pionerer inden for kropsidealer, der gennem hver sit system præsenterer en ny kropsforståelse, men samtidig udgør de karismatiske idol-personaer samt materiale for min praksis. For hvad betyder det at flirte med en idealist, en død-personfigur eller en filantrop fra det syd-fynske? At tro på dem, at lade sig forføre, lukke dem ind, at lade dem bosætte sig i ens krop, for slutteligt at frastøde dem, og undersøge de aftryk som opholdet har aflejret.”

Jonas Kjeldgaard Sørensen er studerende på Det Fynske Kunstakademi.
Et udvalg af tidligere performanceværker:

From a small vantage point (2015), Faces of Memory (2014), What are you wearing? (2014), When I sunbathe, I forget about the future – my gymnastic boy (2014), Således talte (2014), Instrument for et nyt menneske, jeg kalder dem, Antropocænister (2014), Selv-led-else (2014), Fat Staven (2013).