Erik Oeckenholt: 102 days

102 Days

Erik Øckenholt

17.04.2015-03.05.2015

Se flere billeder på Erik Øckenholts hjemmside

Erik Øckenholts billedkunstneriske praksis er kendetegnet ved, at han arbejder i flere forskellige medier. I de senere år har han således arbejdet med maleri, foto og objekter. Det har navnlig været naturen som konstruktion, der har optaget Øckenholt og den måde, den bliver repræsenteret på. Forholdet mellem offentlig og privat og det objektive overfor det subjektive er nogle af de forhold, som er blevet bearbejdet i undersøgelser af forskellige naturhistoriske samlinger. På samme måde udgør det tekst- og billedmateriale, som fortæller om naturen i opslagsværker, leksika og magasiner som fx ”National Geographic”, et vigtigt omdrejningspunkt for Erik Øckenholts arbejde.

Erik Øckenholt har valgt at lade udstillingen 102 days bestå udelukkende af arbejder på papir. Som udstillingstitlen antyder, så er udstillingen blevet til som en seriel proces udført i et afgrænset tidsrum. I 102 dage fra 1. januar 2015 og frem til begyndelsen af april, har Øckenholt tilegnet hver dag til en undersøgelse af forskellige repræsentationsformer, hvormed han har gengivet forskellige emner fra naturen og naturhistorien. Hver undersøgelse er er blevet fastholdt på papir. På udstillingen vil alle 102 arbejder blive vist side om side i eks-rummet.

Erik Øckenholt er uddannet på det Kongelige Danske Kunstakademi. Han har udstillet i både ind- og udland og modtaget en række legater, bl.a. rejse- og arbejdslegater fra Statens Kunstfond. Erik Øckenholt er repræsenteret på Vejle Kunstmuseum, Statens Museum for Kunst, Vendsyssel Kunstmuseum, Statens Kunstfond og Ny Carlsberg Fondet.