Charlotte Thrane: Tætte i grunden

Eks-rummet byder velkommen til soloudstillingen 

Tætte i grunden 

En stedspecifik udstilling af Charlotte Thrane  

Det vil glæde os at se jer til ferniseringen fredag d.13. marts. Vi byder på forfriskninger fra kl 17-20.

Udstillingsperiode: 14. marts– 22. marts, 2020.

Åbningstider: Tors-søn 14-17

To store relieffer er blevet bygget specifikt til Eks-rummet, de er lavet ud fra det lille rums dimensioner og udformning. Begge relieffer består af brugt tøj og boligtekstiler, som er klippet i stykker, foldet og sat helt tæt op ad hinanden. Reliefferne står nu som en slags visuelle arkiver over de kroppe der tidligere har været i kontakt med sweatre, håndklæder og sutsko. Stofstykkerne sidder side om side, alle i hvidlige og lyse toner, alligevel er de sådan lidt snavsede at se på.

Tætte i grunden refererer til den enkeltes krop og til personlige erfaringer, samt til nærvær og intimitet. I skulpturel forstand viser værket, hvordan vi er afhængige af hinanden om vi ønsker det eller ej. Det kan ses i den måde stofstykkerne læner sig op ad hinanden på og i deres fælles volumen. På den måde de fylder i rummet, og i deres forskellige teksturer og gensidige påvirkninger.

Værket giver mulighed for at opleve rummets arkitektur på ny, og samtidig reflektere over egen krop i rummet, i samfundet, i verden.

Der er nødvendighed og en vis glæde i at protestere imod forestillinger om den gode smag, eller imod verdensordnen; at sabotere glatte kanter og rette vinkler og gøre dem skæve ved hjælp af hjemmelavede eller naturlige processer, som relaterer tilbage til kroppen og personlige erfaringer.

Med sine skulpturelle arbejder efterstræber Thrane at skabe en fornemmelse af nærhed, som taler direkte til kroppen og sanserne. Med processen i fokus bearbejdes udvalgt materiale gennem fysiske aktiviteter som foldning, stakning, bøjning, klemning, strækning, dypning og binding. Værkerne fungerer som en form for registrering af disse kropslige handlinger, og den materialitet, tidslighed og foranderlighed der er grundlæggende vilkår for vores eksistens.

There is necessity and a certain enjoyment in protesting against notions of good taste, or against the order of things. To sabotage smooth edges and right angles and make them crooked, using homemade or natural processes that relate back to the body and personal experience.

With her sculptural work, Thrane strives to create a sense of closeness that speaks directly to the body and the senses. With the process in focus, selected materials are appropriated through physical activities such as folding, stacking, bending, squeezing, stretching, dipping and tying. The works therefore function as a form of registration of these bodily actions, as well as the physicality, temporality and changeability that are basic conditions of our existence.

www.charlottethrane.dk