Nicholas Imms: My Plywood Groove

My Plywood Groove

Nicholas Imms

25.10 – 3.11. 2019

Det er vores fornøjelse i Eks-rummet at kunne præsentere soloudstillingen “My Plywood Groove” af billedhuggeren Nicholas Imms.
Imms indtager udstillingsrummet med et stort stedsspecifikt totalværk bestående af både stående skulpturer midt i rummet og skulpturer hængende på væg. Skulpturerne er skåret i krydsfiner og i dem undersøger Imms formerne og rummet imellem dem. Publikum inviteres til at komme tæt på og udforske de organiske former og deres detaljer fra alle rummets vinkler.

I udstillingen kan man finde referencer til kunstnerens livslange kærlighed til 60’ernes æstetik, udtrykt gennem film, musik og ikke mindst grafisk design, hvilket er en stor inspirationskilde for Imms.

Den herboende englænder Nicholas Imms er autodidakt kunstner. Han skaber til dagligt skulpturer og relieffer i træ. I de sidste to år har Imms primært arbejdet i krydsfiner med sin stiksav og huljern, og har skabt en stor produktion af farverige abstrakte værker. Han er optaget af relationen mellem indre og ydre former og fokuserer på balancen mellem stramhed af linjerne og formens volumen. I værkernes huggede og varierende overflader opstår der et glimtende samspil med dagens skiftende lysindfald.