Anne Munnecke: Orchard

Orchard

Anne Munnecke

9/3 – 17/3 2019

 

Når en plantage anlægges, skal der tages stilling til grundplanen og beplantningsmønsteret. Nogle af disse mønstre: Interplanting eller Diamond Planting, hvor træerne plantes forskudt, har fået tillagt overnaturlig betydning, da det er en geometri der falder sammen med et mønster i hellig geometri: Et fempunktssystem kendt som Quincunx-formationen.

Interplanting er et skæringspunkt, hvor praktisk videnskab om skovbrug og permakultur møder esoterisk okkult tradition.

På udstillingen Orchard omdannes Eks-rummet til en alternativ, dunkel og meditativ tredimensionel plantageplan, hvor den særlige Interplanting geometri undersøges og gentages på forskellige måder i installationen.

Installationen består af tekstilcollager, lys og lyd. Collagerne er lavet specifikt til Eksrummet og består af transparente stoffer som tyl, silkechiffon, håndfarvet silke og organza. De hænger ned fra loft til gulv og fra væg til væg, med strategisk placerede åbninger, således at den besøgende kan bane sig vejen igennem rummet.

Motiverne på collagerne, cirkler i forskellige størrelser og farver, forestiller stiliserede træer. Cirklerne danner forskellige interplanting systemer, alt afhængigt af hvor i installation man befinder sig. Lyset der kommer fra et specialbygget loft, danner sit eget plantagesystem på gulvet og lyden er optaget i en Vestsjællandsk frugttræsplantage i august 2018.

Anne Munnecke er optaget af systemer, mønstre, geometri og semiotik. Hun arbejder i forskellige medier men primært med tekstiler, tegning, maleri og papir. Værkerne er ofte meditative og sanselige med fokus på farver og teksturer. Men de refererer også til kulturelle systemer, litteratur, populærkultur, okkulte mønstre og algoritmer.

 

Anne Munnecke er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi og Akademie der Bildende Künste Wien i 2012.

Senest har hun udstillet hos Format Artspace, Kbh 2018, Vandrehallen, Helsingør 2018, David Risley Gallery, Kbh 2018, Kunstpakhuset, Ikast 2017, Huset for Kunst og Design, Holstebro 2016 og c4 projects, Kbh 2016.

Udstillingen er støttet af Københavns Kommunes Billedkunstudvalg.